Heb je een eigen bedrijf opgericht maar nog geen kantoor? Een veel voorkomende keuze is een kantoor aan huis beginnen. Hier zitten echter een aantal nadelen aan. Zo is het goed om werk en thuis gescheiden te houden. Met een kantoor aan huis is dit veel moeilijker. In dit geval kan een flexplek uitkomst bieden. Maar wat is een flexplek nou precies? Dit is als het ware een kantoor dat beschikbaar is op de momenten dat jij dat wenst. Je bepaalt zelf wanneer je gebruik wil maken van deze plek. Hier zitten veel voordelen aan.

Meer kennis opdoen
Doordat het centrum met flexplekken een plaats is waar zich verschillende professionals bevinden, kun je hiervan profiteren. Je doet namelijk veel meer kennis op dan dat je alleen in een kantoor aan huis zou zitten. Ga het gesprek eens aan met een van deze professionals en vraag hoe hij of zij een bepaald probleem zou aanpakken. Deze professional hoeft echt niet hetzelfde werk als jij te doen. Iemand met ander werk kan juist hele vernieuwende inzichten geven. Ook breid je je netwerk uit in deze omgeving. Als je bezig bent met het opzetten van je bedrijf kan dit heel inspirerend zijn. Een gesprekje bij de koffieautomaat kan soms zelfs leiden tot een mooie samenwerking of een gezamenlijk project.

Scheiding tussen werk en privé
Een ander groot voordeel van het werken op een flexplek is het waarborgen van de scheiding tussen werk en privé. Als je een kantoor aan huis hebt is dit veel lastiger. Op een gegeven moment kan het zelfs voelen alsof je niet meer thuis werkt, maar op kantoor slaapt.

Klanten ontvangen
Werk je veel met klanten? Dan is een flexplek zeker een goede keuze! Klanten thuis ontvangen gaat voor veel ondernemers toch een stapje te ver. Je zou ervoor kunnen kiezen om een klant te ontvangen in een koffietentje in de buurt, maar ook hier zitten nadelen aan. Het zakelijke karakter kan in deze omgeving namelijk verloren gaan. In het koffietentje zitten namelijk ook groepjes vriendinnen thee te drinken en winkelende mensen een korte pauze te houden. Bij een flexplek heb je dit probleem totaal niet! Het is een zakelijke omgeving waar je je klant zorgeloos kunt ontvangen. En dat op een moment dat het jou uitkomt.

Flexibiliteit en kosten
Als je een eigen bedrijf opstart, zul je beginnen met zoeken naar een kantoor. Voor veel mensen valt de optie van een kantoor aan huis al snel af door de nadelen. Een kantoor huren dan maar. Maar tijdens de zoektocht blijkt al snel dat hier nogal wat haken en ogen aan zitten. Het betalen van borg, minimale contracten van een jaar en het zelf aanschaffen van een inventaris zijn voorbeelden van deze nadelen. Bij het zoeken naar een flexplek zul je deze nadelen niet tegenkomen. Bij Business & Meeting Center Frame21 kun je al een flexplek huren voor 2 uur! Een dag, meerdere dagen, een week of een maand, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Deze plekken zijn al ingericht dus je hoeft je nergens meer zorgen over te maken.