Zoekmachine optimalisatie, oftewel Search Engine Optimization, is een onderdeel van zoekmachine marketing SEO. Misschien heb je deze term wel eens eerder gehoord, en zo niet, dan worden deze en andere termen in dit artikel nog verder uitgelegd.

Search Engine Optimization (SEO) is een proces waarbij je er voor zorgt dat een website hogere en betere resultaten geeft in zoekmachines zoals Google. Dit is vaak een lang proces, waarbij je pas na een lange tijd goede en blijvende resultaten ziet. Dit kan 6 maand zijn, maar het kan ook 2 of 3 jaren duren voordat je ook maar enige resultaten ziet.

Hoe werkt SEO zoekmachineoptimalisatie dan precies?
Hoe Search Engine Optimization precies in z’n werking gaat is moeilijk uit te leggen, maar in grote lijnen kan het wel. Door gebruik te maken van relevante zoekwoorden op en rondom je website, kan een zoekmachine zoals Google zien dat er op jouw website interessante informatie te vinden is over dat bepaalde onderwerp. Hierbij is het belangrijk dat je een juiste hoeveelheid van de zoekwoorden op je site toont, want wanneer dit te veel en te overdreven gebeurt werkt dit juist averechts. Het kan daarom ook erg lastig zijn om zelf met zoekmachineoptimalisatie aan de slag te gaan, wanneer je niet precies weet wat je wel en niet moet doen. Het kan daarom een goed idee zijn om dit uit te besteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zij houden zich dagelijks bezig met alle trends en updates rondom Search Engine Optimization, en daardoor weet je zeker dat je zoekmachineoptimalisatie in goede handen is.

ANDERE MOGELIJKHEDEN
Zoekmachineoptimalisatie is een mogelijkheid om je website goed te laten scoren in Google. Maar daarnaast kun je ook nog kiezen voor zoekmachineoptimalisatie. SEA staat voor Search Engine Advertising en heeft hetzelfde doel als zoekmachineoptimalisatie Toch zitten er tussen deze twee mogelijkheden aardig wat verschillen. Benieuwd naar wat deze verschillen zijn? Door hier te klikken kun je meer informatie lezen over onder andere zoekmachineoptimalisatie en SEA.