Had je daar alleen maar van kunnen dromen, nu is dat de waarheid. Een auto kunnen besturen vanaf de leeftijd van 17 jaar. Door middel van het 2toDrive programma mag je rijlessen volgen vanaf een leeftijd van 16,5 jaar. Heb je eenmaal de leeftijd bereikt van 17 jaar dan houdt niets jou tegen om gewoon het praktijkexamen af te leggen. Fantastisch toch?
Ben je eenmaal de gelukkige dat je bent geslaagd voor je auto praktijkexamen dan geldt wel als eis dat je tot je 18e verjaardag alleen onder begeleiding van een coach mag deelnemen aan het verkeer. Het prettige aan het onder begeleiding rijden is dat jij je coach zelf mag uitkiezen.  Het 2toDrive programma is als experiment in het leven geroepen. Uit ervaring blijkt namelijk dat jonge mensen en startende autobestuurders helaas vaker betrokken zijn bij een ongeluk op de weg dan de meer ervaren bestuurders.
Het 2toDrive programma stelt je daarom als beginnende autobestuurder in staat om onder begeleiding van een coach de nodige praktische ervaring in het verkeer op te doen. Het doel is uiteindelijk dat jij op een verantwoorde manier zelfstandig kunt deelnemen aan het verkeer. Heb je eenmaal de leeftijd van 18 jaar bereikt, dan mag je geheel zelfstandig, zonder coach dus, deelnemen aan het verkeer.
Wil je deelnemen aan het 2toDrive programma dan kun je de praktijklessen volgen bij Rijlesdenhaag.nl. Je dient dan wel eerst je theoriecertificaat in bezit te hebben en tevens dien je een begeleiderspas aan te vragen.