Het plaatsen van glas is niet per direct duur. U heeft hier twee mogelijkheden. U kunt het glas zelf zetten, maar let er wel op dat niet zomaar aan iedereen gegeven is. U moet er wel wat verstand van hebben. De tweede optie is natuurlijk een glaszetter of glashandel inhuren. U kunt dan kiezen tussen zowel enkel als dubbelglas.

Dubbelglas zetten

Er zijn veel verschillende soorten glas, maar de meest gekende soort is commercieel dubbel-glas. Dit is het type glas dat in de meeste woningen voorkomt. Andere soorten glas zijn bijvoorbeeld isolatieglas of brandwerend glas. Glas is een soort kristal. Door het smelten van dit kristal ontstaat er glas. De dag van vandaag hebben de meeste woningen dubbelglas. Dit is kostenbesparend omwille van een betere isolering. Glas is meer warmtedoorlatend dan stenen muren, bij enkel glas moet er daarom veel meer gestookt worden. Dit was vroeger meer het geval. Sedert de jaren zestig worden alle woningen gebouwd met dubbelglas. Zo moet er minder worden gestookt en dit is alleen maar goed voor ons milieu. Woningen met veel glas hebben doorgaans hogere stookkosten.

Een glaszetter inhuren

Het kan natuurlijk voorkomen dat een raam breekt. Het is daarom altijd aan te raden een glasverzekering af te sluiten. Wanneer een raam breekt kunt u kiezen zelf nieuw glas in uw ramen te zetten of deze te laten plaatsen door een vakkundige glaszetter.

Glaszetters.startpaginaz.nl

Glas-bedrijven.startpaginaz.nl